martes, 30 de junio de 2015



Ahir davant la seu de la UE a Barcelona:

Mentre a la plaça Syntagma d'Atenes una immensa


manifestació donava suport a la posició del govern grec i de Syriza, també modestament ens concentràvem en solidaritat amb el poble grec. 
Un miler llarg de persones, representatives de totes les forces d'esquerra, convocades sota el lema jovaigambGrècia i pel Comitè de Suport a Grècia han mostrat la seva solidaritat amb pancartes, banderoles, crits i eslogans, bsnderes gregues, republicanes, samarres dels iaioflautes, cartells demanant el no a les imposicions i sí a la democràcia. S'ha llegit i distribuit la crida fel Comitè de Suport. També s'ha distribuit el digne i important discurs del President Tsipras.


Manifest Concentració

Defensar Grècia, defensar la democràcia,  donar suport a Syriza
Nova crida del Comitè de suport a Grècia.

El poble grec va votar per acabar amb la política d’austeritat imposada per la Unió Europea, el Banc Central europeu i el Fons Monetari Internacional. Votar per sortir de l’espiral de la crisi en què cada nou pas suposava un més gran endeutament del poble grec. Com a Espanya s’han rescatat bancs, però no s’han posat en marxa autèntiques mesures per soluciona r l’atur.
Tots aquests anys, les exigències a Grècia han anat creixent i les mesures aplicades han
representat la ruïna del poble grec, amb retallades a les pensions, a la sanitat amb imposició de copagament, la supressió de la negociació col·lectiva i la rebaixa brutal del salari mínim .  En definitiva amb una caiguda brutal del PIB, és a dir de la renda de les persones .Mentre, els grans capitals grecs que ja no estaven a l’estranger marxaven sota l’atenta mirada de la City i dels altres centres financers europeus on anaven a parar impunement els recursos grecs.
El poble grec es va revoltar i es va organitzar, vagues, accions diverses i el sorgiment amb força de Syriza, la gran coalició popular d’esquerres que recolzem i que és hereva de tantes lluites.
Ara es el Parlament grec ha decidit consultar en referèndum els ciutadans el proper diumenge 5 de juliol.  La troica ha considerat intolerable aquesta apel·lació al dret a decidir. Estan acostumats a imposar els seus criteris sense procediments democràtics. Recordem que el FMI ve a ser un banc regit per les aportacions de capital del socis, el BCE té com a principi no dependre de la voluntat popular i la Unió europea és que li ha donat aquesta prerrogativa.
L’especulació contra el poble grec està desfermada, com si volguessin afavorir situacions
irreversibles que tindrien conseqüències a tot Europa, i en especial als països mediterranis i a tot el món.
El govern de Syriza ha negociat fins a l’esgotament acceptant moltes de les propostes de la
troica, però ha comprès que la troica volia només la rendició incondicional, que Grècia es
plegués al seus mandats i prescindís del vot popular, de la democràcia.
El 30 de juny és el dia del venciment del deute amb el FMI. La no renegociació del pagament pot suposar la consumació de les pressions intolerables sobre el poble grec.
Tots demà, 29 de juny de 2015, a les 19h a Passeig de Gràcia-Provença, davant la
Representació europea per exigir que es tingui en compte la voluntat democràtica del poble
grec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario